Llatí i Grec

Llatí

El llatí és una llengua que va ser parlada a l’Antiga Roma i, posteriorment, a l’Edat Mitja i Moderna. Es va mantenir com a llengua científica fins el segle XIX.

El Servei d’Idiomes d’Estudiar és Fàcil t’ofereix la possibilitat d’apuntar-te a classes particulars o en grup de l’idioma Llatí, tant a nivell de l’ESO, com de Batxillerat i/o d’Universitat.

T’explicarem tot el que necessites saber per conèixer aquesta llengua, et presentarem els literats del llatí (Luci Atti, Cecili, Sèneca, Juli Cèsar, Sèneca, Persi, Properci…) i et sorprendràs de la semblança de moltes paraules amb d’altres d’idiomes que ja coneixes, perquè el llatí ha donat origen a moltíssimes llengües: portuguès, gallec, espanyol, aragonès, català, francès, italià, rumanès…

Anima’t i vine a aprendre llatí amb nosaltres!

 

Grec

També t’oferim la possibilitat d’aprendre grec amb nosaltres.

El grec modern és parlat per entre 15 i 22 milions de persones, és la llengua oficial de Grècia i part de Xipre, i també el parlen les comunitats gregues arreu dels països on es va estendre la colonització grega en l’Antiguitat: Albània, Bulgària, Macedònia, Itàlia, Turquia, Armènia, Geòrgia, Ucraïna, Moldàvia, Romania, Rússia, Egipte i Jordània, així com a comunitats d’emigrants arreu del món, incloent-hi Austràlia, els Estats Units, el Canadà, Alemanya i altres estats.

El grec s’escriu amb l’alfabet grec, antecessor dels alfabets llatí i ciríl·lic. El grec s’ha escrit en aquest alfabet grec des del segle IX aC a Grècia (anteriorment s’havia escrit en escriptura lineal B) i des del segle IV aC a Xipre (anteriorment, en sil·labari xipriota).